English website

Strong Together

Meer over Hiv preventie


 

Nog altijd weten mensen en vooral jongeren niet hoe een besmetting tot stand komt en eenvoudig voorkomen kan worden.

Meisjes en vrouwen missen vaak de vaardigheden om zich assertief op te stellen en nee te zeggen tegen een man/jongen die sex met ze wil, of in ieder geval veilige sex af te dwingen. Jongens kunnen zich vaak moeizaam verplaatsten in de gedachten en wensen van de meisjes.

Voorlichting is van belang over juist en constant gebruik van condooms, het voorkomen van bloed- bloed contact en het stimuleren van het je tijdig laten testen op Hiv. Ook is het van groot belang is dat men weet dat er gratis behandeling mogelijk is voor mensen die Hiv besmet en waarom tijdig en continue deze medicaties (ARV’s) te gebruiken. Ook kan mensen geleerd worden wat de mogelijkheden van preventie zijn en dat zijzelf keuzes kunnen maken.

Daarnaast is aandacht nodig voor het verminderen van het stigma dat nog altijd kleeft aan Aids en de discriminatie die mensen met Hiv/Aids tegenkomen.

In Tanzania worden nog altijd risicogroepen als drugsgebruikers, mannen die sex met mannen hebben en prostituees, uitgesloten of vergeten van de noodzakelijke zorg en support. Als gevolg van wetgeving, cultuur, vooroordelen en ontwetendheid hebben deze groepen vaak geen of beperkte toegang tot voorlichting, zorg en behandeling.

DAAROM ondersteunt Sharing Worlds in dit kader verschillende kleinschalige preventie projecten en initiatieven van mensen in Tanzania.

 


Hot news:
Pendo Maiseli, manager en medeoprichtster van Sharing Worlds Tanzania, komt in september 2014 naar Nederland

 

Sponsor nu makkelijke online!